در این بخش بر آن هستیم تا تعدادی از نکات مهم در تنظیم قراردادها را _ که به تجربه برای ما اثبات گردیده که در تنظیم قرارداد، مهم هستند _ برای بازدیدکنندگان سایت قانون توضیح دهیم.
نکته ای که در ابتدای این بحث به عنوان مقدمه لازم است مورد توجه قرار گیرد این است که همانطور که یک نفر با داشتن چند کتاب داروشناسی و پزشکی یا خواندن چند مطلب مرتبط با امور پزشکی یا حتی توصیه به مصرف چند دارو به تعدادی بیمار که اتفاقا اثر خوبی هم در رفع بیماری آنها داشته است پزشک یا داروساز نمی شود چرا که بدیهی است پزشکی دارای مسائل ریز و درشت فراوانی است که فقط با طی مراحل آموزش صحیح و کار و تجربه عملی حاصل می گردد در مورد قراردادها هم همینطور است بدین معنا که با داشتن چند کتاب قانون یا یافتن نمونه قرارداد در فضای مجازی و حتی نوشتن چند قرارداد قطعا نمی توان کسی را متخصص در امور قراردادها دانستٰٰٔ؛ فلذا طرح این مبحث هم در اینجا صرفا برای بالا بردن اطلاعات عمومی مخاطبین محترم این سایت بوده و کسی را از مراجعه به متخصص امر مستغنی نمی کند.
۱- اولین نکته ای که در قسمت کلیات قراردادها می بایستی به آن توجه شود این است که بدانیم در قوانین کشور ما امکان تعدیل قرارداد وجود ندارد؛ به عبارت دیگر بر اساس قوانین ما وقتی طرفین، قراردادی را منعقد می کنند و از جلسه خود خارج میشوند امکان تغییر مفاد قرارداد، بدون جلب رضایت طرف مقابل برای هیچ یک از طرفین حتی برای قاضی و دادگاه هم ممکن نیست هرچند قرارداد بسته شده کاملاً یک طرفه و ناعادلانه باشد و در این خصوص حسن نیت طرف قرارداد هم نقش و تاثیری نخواهند داشت. این در حالی است که بر اساس قوانین برخی کشورها دادگاه در صورت تشخیص ناعادلانه بودن قرارداد، امکان دخل و تصرف در مفاد آن را دارد.
این بدان معناست که در حقوق ما بحث قراردادی یک مبحث کاملا خصوصی در نظر گرفته شده است و بر همین اساس فرض بر این است که طرفین با علم و آگاهی و تشخیص مصلحت خود اقدام به انعقاد قرارداد نموده اند فلذا متن قرارداد هر چه که باشد برای طرفین لازم الاجراست.
بر همین اساس دقت نظر در هنگام بستن هر نوع قراردادی کاملاً ضروری است چرا که هر اشتباه و کوتاهی ممکن است صدمات مهم و جبران ناپذیری داشته باشد؛ منظور، صدمات و خساراتی است که حتی با صرف هزینه و وقت زیاد هم قابل جبران نیستند.
این بخش ان شاءالله به تدریج تکمیل خواهد شد.